Kass Arturi kook
See
kook on minu enda isiklik lemmik, leidsin selle paar aastat tagasi ühest vanast
retseptiraamatust ja sellest ajast peale on see maius leidund oma koha meie
pere köögilaual iga tähtsama sündmuse puhul. Hõrk iirisekook rahuldab ka kõige
suurema magusasõbra isu. Vaja läheb vaid kolme komponenti ning valmistamisega
saavad kõik ilusti hakkama. Vaid kommide paberist välja võtmine on minu jaoks veidi
tüütu.
Vaja läheb 200 g võid, kaks pakki
iirisekomme (sobivaimad on sonja cream iirised Kalevilt) ning 100 g maisipulke
(nt magusad Magic sticks pulgad).
Kõigepealt
sulata veevannil või, võta kommid paberist välja ning lisa või hulka. Sulata
koostisosad ühtlaseks massiks. Võta suur kauss ja vala sinna maisipulgad, vala
peale või-iirisesegu ning sega läbi. Seejärel keera segu vorstikujuliselt
fooliumisse. Lõpuks pane paariks tunniks sügavkülma. Lõika koogist viilud ja
naudi näiteks piima kõrval!
Tavaliselt
kibelen ma kohe sooja kooki sööma ja lõpuks on vaid pool külmas olnud kooki
alles, maitseb lihtsalt superhästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar