neljapäev, 18. detsember 2014

Kass Arturi kook
See kook on minu enda isiklik lemmik, leidsin selle paar aastat tagasi ühest vanast retseptiraamatust ja sellest ajast peale on see maius leidund oma koha meie pere köögilaual iga tähtsama sündmuse puhul. Hõrk iirisekook rahuldab ka kõige suurema magusasõbra isu. Vaja läheb vaid kolme komponenti ning valmistamisega saavad kõik ilusti hakkama. Vaid kommide paberist välja võtmine on minu jaoks veidi tüütu.


Vaja läheb 200 g võid, kaks pakki iirisekomme (sobivaimad on sonja cream iirised Kalevilt) ning 100 g maisipulke (nt magusad Magic sticks pulgad).
Kõigepealt sulata veevannil või, võta kommid paberist välja ning lisa või hulka. Sulata koostisosad ühtlaseks massiks. Võta suur kauss ja vala sinna maisipulgad, vala peale või-iirisesegu ning sega läbi. Seejärel keera segu vorstikujuliselt fooliumisse. Lõpuks pane paariks tunniks sügavkülma. Lõika koogist viilud ja naudi näiteks piima kõrval!
Tavaliselt kibelen ma kohe sooja kooki sööma ja lõpuks on vaid pool külmas olnud kooki alles, maitseb lihtsalt superhästi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar