neljapäev, 18. detsember 2014

Kodune kondenspiim
Selle retsepti sain oma vanaemalt, kes on tõeline „köögikata”. Ma ei tea tõesti ühtegi inimest, kellele meeldiks nii väga vaaritada nagu talle. Ta võib seda teha lausa tunde, tundes toidu valmistamisest tõelist rõõmu. Ju olen ma just temalt selle kokkamise „pisiku” saanud. Ma ei oleks uskunud, et koduse kondenspiima valmistamine võib olla niiiii imelihtne ja koostisosad on igaühel kapist kohe võtta. Nii siis proovisin ka mina selle maiustuse ära ja ei pidanud pettuma. Kindasti on kodus valmistatud kondenspiim palju tervislikum (puuduvad ju igasugused säilitus- ja lisaained), odavam ning ka märksa maitsvam, kui poest ostetud.

 Vaja läheb 1 l piima, 300 g suhkrut (umbes poolteist klaasi) ja 1 tl vanillisuhkrut.
Lase piim koos suhkruseguga suuremas potis keema (et vältida üleajamist). Seejärel kuumuta segu ca tund aega aeg-ajalt segades kuni kondenspiima paksenemiseni. Vala isetehtud kondenspiim purki ja ongi valmis! Kui oled rohkem karamellisema kondenspiima sõber, siis lase segul lihtsalt kauem keeda kuni see omandab kuldpruunika värvuse. Söö paljalt, küpsise/saia peal,  või lisa koogitäidise või kohvi sisse, võimalusi on palju.
Väga hea mõte on viia kodust kondenspiima näiteks külakostiks pühade ajal sõpradele. Kaunista purgid ilusti ära, seo näiteks ümber purgikaela lipsuke ja ongi valmis üks armas kingitus.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar